Pyragų receptai.
4 posters
Puslapis 1 iš 1
Re: Pyragų receptai.
Jums prireiks :
3-4 vidutinio dydžio obuolių
3 kiaušinių
Stiklinės cukraus
Stiklinės miltų
1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
Kelių žiupsnelių smulkinto cinamono
Duonos trupinių
Veiksmai :
Obuolius nulupkite ir supjaustykite plonomis skiltelėmis, jas apvoliokite cinamone. Duonos trupinius išbarstykite į kepimo skardą (geriausiai tinka apvali, kokių 20-25 cm skersmens kepimo skarda), prieš tai ją iškloję kepimo popieriumi. Ant išbarstytų trupinių galite dar šiek tiek pabarstyti cukraus, o tada sluoksniu išdėliokite paruoštus obuolius. Gerai išplakite visus tris kiaušinius ir stiklinę cukraus. Kai masė bus puri ir jau nebesijaus cukraus grūdelių, supilkite miltus, prieš tai juos sumaišę su kepimo milteliais. Vėl viską gerai išplakite. Visą masę supilkite ant paruoštų obuolių. Dabar jau galite viską kišti į orkaitę (įkaitintą iki 200C) ir kepkite apie 20-25 minutes. Pyrago nesugadinsit, jei valgysit karštą ir su ledais.
Gero apetito!
3-4 vidutinio dydžio obuolių
3 kiaušinių
Stiklinės cukraus
Stiklinės miltų
1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
Kelių žiupsnelių smulkinto cinamono
Duonos trupinių
Veiksmai :
Obuolius nulupkite ir supjaustykite plonomis skiltelėmis, jas apvoliokite cinamone. Duonos trupinius išbarstykite į kepimo skardą (geriausiai tinka apvali, kokių 20-25 cm skersmens kepimo skarda), prieš tai ją iškloję kepimo popieriumi. Ant išbarstytų trupinių galite dar šiek tiek pabarstyti cukraus, o tada sluoksniu išdėliokite paruoštus obuolius. Gerai išplakite visus tris kiaušinius ir stiklinę cukraus. Kai masė bus puri ir jau nebesijaus cukraus grūdelių, supilkite miltus, prieš tai juos sumaišę su kepimo milteliais. Vėl viską gerai išplakite. Visą masę supilkite ant paruoštų obuolių. Dabar jau galite viską kišti į orkaitę (įkaitintą iki 200C) ir kepkite apie 20-25 minutes. Pyrago nesugadinsit, jei valgysit karštą ir su ledais.
Gero apetito!
gerdux8- Bendraujanti.
- Pranešimų skaičius : 49
Join date : 2009-08-27
Re: Pyragų receptai.
Jums prireiks :
250 g margarino
100 g crukraus
2 kiaušiniai
3 stiklinės kvietinių miltų
2 šaukštais grietinės
1 šaukštelis kepimo miltelių
Įdarui papildomai reikės:
2 kiaušinių
4 pakelių varškės
Razinų
Pusės stiklinės cukraus
Erškėtrožių uogienės
Veiksmai :
Margariną išlydykite, į dubenį sudėkite miltus, supilkite margariną, įmuškite 2 kiaušinius, įdėkite grietinę, cukrų ir kepimo miltelius. Išminkykite. Įdėkite į miltais išteptą skardą. Tuomet paruoškite įdarą: varškę sumaišykite su 2 kiaušiniais, puse stiklinės cukraus ir razinomis. Varškę uždėkite ant tešlos ir šakute pavingiuokite ornamentą. Kepkite orkaitėje kol iškeps. Atvėsusį supjaustykite rombais, ant kiekvieno rombo uždėkite po erškėtrožės uogą iš uogienės.
250 g margarino
100 g crukraus
2 kiaušiniai
3 stiklinės kvietinių miltų
2 šaukštais grietinės
1 šaukštelis kepimo miltelių
Įdarui papildomai reikės:
2 kiaušinių
4 pakelių varškės
Razinų
Pusės stiklinės cukraus
Erškėtrožių uogienės
Veiksmai :
Margariną išlydykite, į dubenį sudėkite miltus, supilkite margariną, įmuškite 2 kiaušinius, įdėkite grietinę, cukrų ir kepimo miltelius. Išminkykite. Įdėkite į miltais išteptą skardą. Tuomet paruoškite įdarą: varškę sumaišykite su 2 kiaušiniais, puse stiklinės cukraus ir razinomis. Varškę uždėkite ant tešlos ir šakute pavingiuokite ornamentą. Kepkite orkaitėje kol iškeps. Atvėsusį supjaustykite rombais, ant kiekvieno rombo uždėkite po erškėtrožės uogą iš uogienės.
gerdux8- Bendraujanti.
- Pranešimų skaičius : 49
Join date : 2009-08-27
Re: Pyragų receptai.
Jums prireiks :
Pienas 1 l
Manų kruopos 8 šaukštai
Sviestas 200 g
Cukrus
Veiksmai :
Užkaitinti pieną, lėtai supilti manų kruopas ir cukrų, virti (20 min) ant mažos ugnies visą laiką maišant. Kai manų košė truputį pravėsta supilti sviestą (ištirpintą), viską gerai išmaišyti, ir kai visiškai atvėsta pertepti lakštus. Geriausia susitepti ir palaikyti šaldytuve kelias valandas.
Pienas 1 l
Manų kruopos 8 šaukštai
Sviestas 200 g
Cukrus
Veiksmai :
Užkaitinti pieną, lėtai supilti manų kruopas ir cukrų, virti (20 min) ant mažos ugnies visą laiką maišant. Kai manų košė truputį pravėsta supilti sviestą (ištirpintą), viską gerai išmaišyti, ir kai visiškai atvėsta pertepti lakštus. Geriausia susitepti ir palaikyti šaldytuve kelias valandas.
gerdux8- Bendraujanti.
- Pranešimų skaičius : 49
Join date : 2009-08-27
Re: Pyragų receptai.
Jums prireiks :
Pagrindui reikės:
150-200 g džiūvėsėlių - naudokite, ką turite, tai gali būti malti sausainiai, susmulkintas padžiūvęs pyragas, javainiai, dribsniai ir panašiai. Jei norite suteikti medaus skonį, įmaišykite 2 šaukštus pašildyto medaus.
100 g sviesto
Kremui:
450 ml natūralaus jogurto
100 g medaus
2 šaukštai želatinos
200 ml grietinėlės
1-2 puodeliai uogų - vyšnių, trešnių, aviečių, žemuogių ar pan.
Papuošimui:
1 pakelio žele, uogų
Veiksmai :
Pagrindui skirtus džiūvėsėlius susmulkinkite ir sumaišykite su ištirpintu sviestu. Gautą masę sukrėskite į kepimo popieriumi įklotą formą ir dėkite į 160 laipsnių orkaitę 10-15 minučių. Atvėsinkite.
Želatiną paruoškite pagal ant pakelio esančias instrukcijas: išbrinkinkite keliuose šaukštuose šalto vandens ir ištirpinkite, įstatę į kaitinamą indą su vandeniu, arba (ypač jei naudojate geros kokybės želatiną) tiesiog nedideliu kiekiu karšto vandens ir maišykite kol ištirps. Palikite atvėsti iki kambario temperatūros.
Jogurtą išplakite su medumi, įmaišykite atvėsusią želatiną. Paragaukite, ar užtenka saldumo (jį derinkite pagal naudojamas uogas), įmaišykite uogas ir supilkite ant pagrindo.
Viršui skirtą žele pasiruoškite pagal gamintojų instrukcijas (tradiciškai reikėtų naudoti mažiau vandens, nei nurodyta ant pakelio). Ją supilkite į atskirą indą ir įstatykite į šaldytuvą, kol šiek tiek pradės stingti. Tada ištraukite, išplakite su mikseriu ir supilkite ant pyrago. Dėkite pyragą į šaldytuvą bent 4-6 valandoms, kol gerai sustings.
Pagrindui reikės:
150-200 g džiūvėsėlių - naudokite, ką turite, tai gali būti malti sausainiai, susmulkintas padžiūvęs pyragas, javainiai, dribsniai ir panašiai. Jei norite suteikti medaus skonį, įmaišykite 2 šaukštus pašildyto medaus.
100 g sviesto
Kremui:
450 ml natūralaus jogurto
100 g medaus
2 šaukštai želatinos
200 ml grietinėlės
1-2 puodeliai uogų - vyšnių, trešnių, aviečių, žemuogių ar pan.
Papuošimui:
1 pakelio žele, uogų
Veiksmai :
Pagrindui skirtus džiūvėsėlius susmulkinkite ir sumaišykite su ištirpintu sviestu. Gautą masę sukrėskite į kepimo popieriumi įklotą formą ir dėkite į 160 laipsnių orkaitę 10-15 minučių. Atvėsinkite.
Želatiną paruoškite pagal ant pakelio esančias instrukcijas: išbrinkinkite keliuose šaukštuose šalto vandens ir ištirpinkite, įstatę į kaitinamą indą su vandeniu, arba (ypač jei naudojate geros kokybės želatiną) tiesiog nedideliu kiekiu karšto vandens ir maišykite kol ištirps. Palikite atvėsti iki kambario temperatūros.
Jogurtą išplakite su medumi, įmaišykite atvėsusią želatiną. Paragaukite, ar užtenka saldumo (jį derinkite pagal naudojamas uogas), įmaišykite uogas ir supilkite ant pagrindo.
Viršui skirtą žele pasiruoškite pagal gamintojų instrukcijas (tradiciškai reikėtų naudoti mažiau vandens, nei nurodyta ant pakelio). Ją supilkite į atskirą indą ir įstatykite į šaldytuvą, kol šiek tiek pradės stingti. Tada ištraukite, išplakite su mikseriu ir supilkite ant pyrago. Dėkite pyragą į šaldytuvą bent 4-6 valandoms, kol gerai sustings.
gerdux8- Bendraujanti.
- Pranešimų skaičius : 49
Join date : 2009-08-27
Re: Pyragų receptai.
dar ju nebandziau.. galiu dar ikelt
gerdux8- Bendraujanti.
- Pranešimų skaičius : 49
Join date : 2009-08-27
Re: Pyragų receptai.
Nee nee, aš kalbu apie rangą. Bandai pasikelti žinučių skaičių, o tai yra blogai. ;DD Rašai žinutes visas vienu metu.
Re: Pyragų receptai.
norejau tik foruma papildit...
gerdux8- Bendraujanti.
- Pranešimų skaičius : 49
Join date : 2009-08-27
Re: Pyragų receptai.
Sausainiuku receptas.
Jums reikes:
1-2 Kiausiniu
Stiklines miltu
Trupuciuko vandens
Betkokios uogenes
1 arba 2 kiausinius gerai isplakti tada i juos supilti stkline miltu, ir nedaugiau kaip puse stiklines vandens. Viska gerai maisyti. Jeigu tesla bus labai skysta - ipilti dar nedaugiau kaip puse stiklines miltu. Padaryti apvalius mazdaug sentimetro aukscio blynukus, o ant ju uzpilti uogienes. Tada kai visi sausainiukai bus ant skardos, ideti i orkaite 120 c temperaturoje. Kepti mazdaug Viena su puse valandos. Kai sausainiukai bus iskepe juos suvalgyti.
Skanaus
Jums reikes:
1-2 Kiausiniu
Stiklines miltu
Trupuciuko vandens
Betkokios uogenes
1 arba 2 kiausinius gerai isplakti tada i juos supilti stkline miltu, ir nedaugiau kaip puse stiklines vandens. Viska gerai maisyti. Jeigu tesla bus labai skysta - ipilti dar nedaugiau kaip puse stiklines miltu. Padaryti apvalius mazdaug sentimetro aukscio blynukus, o ant ju uzpilti uogienes. Tada kai visi sausainiukai bus ant skardos, ideti i orkaite 120 c temperaturoje. Kepti mazdaug Viena su puse valandos. Kai sausainiukai bus iskepe juos suvalgyti.
Skanaus
Eta- Pleputė.
- Pranešimų skaičius : 96
Join date : 2009-08-27
Re: Pyragų receptai.
Galite pasigaminti. Irnieko pirkti nereikia. Tik galimas daiktas kiausiniu, bet manau visu jusu mamytes virtuveje tokiu maisto produktu turi nemazai
Eta- Pleputė.
- Pranešimų skaičius : 96
Join date : 2009-08-27
Re: Pyragų receptai.
neprasti sausainukai
gerdux8- Bendraujanti.
- Pranešimų skaičius : 49
Join date : 2009-08-27
Re: Pyragų receptai.
Aciu. Pati esu sukurusi toki recepta/ Pries kokia savaite dariausi - PAVYKO!!!
Eta- Pleputė.
- Pranešimų skaičius : 96
Join date : 2009-08-27
Re: Pyragų receptai.
gal reiks pabandyt
gerdux8- Bendraujanti.
- Pranešimų skaičius : 49
Join date : 2009-08-27
Re: Pyragų receptai.
Štai mano receptas.Jį radau internete.Išsikepiau,laaabai skanu! Tik kadangi mūsų fotoparatas sugedęs ir nieko nefotkinau,tai įdėsiu tik receptą.Reiks dar kada nors išsikept kai svečių ateis....
Ingredientai:
* Kvietiniai miltai Kvietiniai miltai, 6 stiklinės
* Sviestas Sviestas, 250 gramų
* Cukrus Cukrus, 0.3 stiklinės
* Pienas Pienas, 220 mililitrų
* Mielės Mielės, sausos, 10 gramų
* Druska Druska, 1 šaukštelis
Gaminimas:
Įdarui:
Cukrus - 2valg.šaukšt.
Cinamonas- 1valg.šaukšt.
Bandelės su cinamonu (Kanelbullar) - 2valg.šaukšt.
Papuošimui:
Kiaušinis - 1
Cukraus pudra Bandelės su cinamonu (Kanelbullar) pageidaujate)
Į 2valg. šaukšt. pašildyto Bandelės su cinamonu (Kanelbullar) suberti mieles, cukrų (1arbat.šaukšt.) išmaišyti ir Bandelės su cinamonu (Kanelbullar) 5iom minutėm.
2stiklines Bandelės su cinamonu (Kanelbullar) pašildyti su sviestu, ir cukrum(kol ištirps Bandelės su cinamonu (Kanelbullar)
Paimti didelį dubenį supilti ištirpintą Bandelės su cinamonu (Kanelbullar) sviestą, ištirpintas mieles, miltus, Bandelės su cinamonu (Kanelbullar) ir išminkyti tešlą(minkyt 5-10min), pastatyti 30 Bandelės su cinamonu (Kanelbullar) šiltai kad, tešla pakiltų.
Paruoštą tešlą iškočioti 1cm Bandelės su cinamonu (Kanelbullar) sluoksniu, paviršių patepti Bandelės su cinamonu (Kanelbullar) pabarstyti cukrumi ir Bandelės su cinamonu (Kanelbullar) ir vynioti vyniotinį, jį supjaustyti 1 cm Bandelės su cinamonu (Kanelbullar) bandelėm(daugiau nereikia, jos orkaitėj išsiplėčia), sudėti į skardą Bandelės su cinamonu (Kanelbullar) siviestu), dar 30 Bandelės su cinamonu (Kanelbullar) palikti, kad pakiltų.
Prieš Bandelės su cinamonu (Kanelbullar) į orkaitę bandeles patepti kiaušinio Bandelės su cinamonu (Kanelbullar) įgaus auksinį atspalvį). Dėti į orkaitę ir kepti apie 20 Bandelės su cinamonu (Kanelbullar) , 230-240 temperatūroje (kol Bandelės su cinamonu (Kanelbullar) auksinės spalvos) SKANAUS!!!
Ingredientai:
* Kvietiniai miltai Kvietiniai miltai, 6 stiklinės
* Sviestas Sviestas, 250 gramų
* Cukrus Cukrus, 0.3 stiklinės
* Pienas Pienas, 220 mililitrų
* Mielės Mielės, sausos, 10 gramų
* Druska Druska, 1 šaukštelis
Gaminimas:
Įdarui:
Cukrus - 2valg.šaukšt.
Cinamonas- 1valg.šaukšt.
Bandelės su cinamonu (Kanelbullar) - 2valg.šaukšt.
Papuošimui:
Kiaušinis - 1
Cukraus pudra Bandelės su cinamonu (Kanelbullar) pageidaujate)
Į 2valg. šaukšt. pašildyto Bandelės su cinamonu (Kanelbullar) suberti mieles, cukrų (1arbat.šaukšt.) išmaišyti ir Bandelės su cinamonu (Kanelbullar) 5iom minutėm.
2stiklines Bandelės su cinamonu (Kanelbullar) pašildyti su sviestu, ir cukrum(kol ištirps Bandelės su cinamonu (Kanelbullar)
Paimti didelį dubenį supilti ištirpintą Bandelės su cinamonu (Kanelbullar) sviestą, ištirpintas mieles, miltus, Bandelės su cinamonu (Kanelbullar) ir išminkyti tešlą(minkyt 5-10min), pastatyti 30 Bandelės su cinamonu (Kanelbullar) šiltai kad, tešla pakiltų.
Paruoštą tešlą iškočioti 1cm Bandelės su cinamonu (Kanelbullar) sluoksniu, paviršių patepti Bandelės su cinamonu (Kanelbullar) pabarstyti cukrumi ir Bandelės su cinamonu (Kanelbullar) ir vynioti vyniotinį, jį supjaustyti 1 cm Bandelės su cinamonu (Kanelbullar) bandelėm(daugiau nereikia, jos orkaitėj išsiplėčia), sudėti į skardą Bandelės su cinamonu (Kanelbullar) siviestu), dar 30 Bandelės su cinamonu (Kanelbullar) palikti, kad pakiltų.
Prieš Bandelės su cinamonu (Kanelbullar) į orkaitę bandeles patepti kiaušinio Bandelės su cinamonu (Kanelbullar) įgaus auksinį atspalvį). Dėti į orkaitę ir kepti apie 20 Bandelės su cinamonu (Kanelbullar) , 230-240 temperatūroje (kol Bandelės su cinamonu (Kanelbullar) auksinės spalvos) SKANAUS!!!
Re: Pyragų receptai.
Pasigaminsiu, kai turesiu laiko
Eta- Pleputė.
- Pranešimų skaičius : 96
Join date : 2009-08-27
Re: Pyragų receptai.
Aš tai dariau su mamos pagalba.Vienai sunkoka.Ypač kai pjausčiau tą vyniotinį.Labai sunku,tešla spaudžiasi,į šonus krypsta.Bet gal čia tik aš viena tokia apgrubnagė
Puslapis 1 iš 1
Permissions in this forum:
Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume
|
|